1 år med eksperimenter på 5 minutter

HEI BLOGGEN. Og sorry fans (mamma? pappa?) for at jeg ikke har blogget på en evighet. Jeg lover dere at jeg skriver så fingrene verker, og boka jeg holder på med skal ut i januar 2018!

Så var det denne masteroppgaven, da. Akkurat nå holder jeg på med metodekapittelet. Altså alt jeg har gjort på laboratoriet det siste året, forklart på pinlig nøyaktig vis.
Resultatet blir mildt sagt dørgende kjedelig.

Egentlig har jeg jo gjort ganske mye kult. Derfor bestemte jeg meg for å lage en kjapp utgave her, slik jeg helst vil skrive det:

Isolation of PBMCs and generation of MDDCs: Går kort fortalt ut på å hente ut celler fra BLOD. Alt med blod er automatisk tøft.

Transient transfection: Også kjent som kunsten å gi cellene NYTT DNA SÅ DE BLIR SELVLYSENDE OG GJØR RARE TING. Ikke science fiction, helt rutine.
Her må det også nevnes transfection by electroporation der jeg gir celler ELEKTROSJOKK.

Cell lysis: Dette er rett og slett kontrollerte og presise MASSEMORD av celler.

Scratch wound migration assay: Denne metoden har egentlig et selvforklarende og ganske kult navn, for de vi gjør er virkelig å skrape et lite sår gjennom cellelaget. Etterpå filmer vi cellene mens de desperat prøver å reparere skaden.

SDS-PAGE and Western Blotting, eller Sagaen om De Tusen Proteingeléer: Jeg har mistet tellingen på hvor mange ganger jeg har lastet innholdet til en gjeng døde celler inn i en gelé og sendt strøm gjennom den. Overraskende nyttig, siden vi da separer proteinene i cellene etter størrelse. Etterpå finner vi ut hvor mye som finnes av et bestemt protein i cellene.

Membrane stripping: Dagens eneste eksempel på noe som høres mer spennende ut enn det egentlig er. Dette betyr bare at vi fjerner antistoffer fra en membran så vi kan tilsette nye, altså.

1 år med eksperimenter på 5 minutter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s