Hodepute under mikroskopet

Dette innlegget er opprinnelig publisert på Realfagsbloggen.

Det finnes mange kule studier der ute. Men hvor mange studenter får sjansen til å dekke hodeputestøv med platina?

Vel, masterstudenter i biokjemi kan gjøre sånt. Så om ikke laserstrålene overbeviste deg, bør du i hvert fall begynne å revurdere ting nå.

Uansett, beklager at dere måtte vente. I forrige innlegg kom jeg jo med en aldri så liten cliffhanger. For de som ikke har fått det med seg, tok jeg med litt støv fra hodeputa mi til elektronmikroskopet for noen uker siden. Og nå, kjære lesere, er tiden inne for å avsløre hva jeg fant.

bilde5

Det første vi gjorde var å ta med prøvene til denne maskinen som ligner litt på en ubåt fra 60-tallet. Her fikk alle prøvene et tynt lag platina rundt seg. Jepp, du leste riktig. Platina. Kun det beste er godt nok når hodeputestøvet mitt skal bli bombadert med elektroner.

bilde6

Her ligger prøvene våres, skinnende og vakre. Labpartneren min hadde tatt med seg middinfiserte veps hjemmefra, bare sånn for gøy. De fikk platinabehandlingen de også. Deretter gikk turen videre til elektronmikroskopet, som ser ganske high-tech ut:

bilde7

Øyeblikket var omsider kommet. Vi satte prøven inn i mikroskopet, justerte innstillingene, og så…

bilde8

WÆÆÆÆH!

Hehe, tulla. Dette er den middinfiserte vepsen til labpartneren. Tilbake til puta, som viste seg å inneholde….

bilde9

Hår. Forstørret opp til det ugjenkjennelige. Litt kult, men eh… Hvor var alle monstrene? Groteske midd og skumle parasitter?

Etter en lang safari i hodeputelandskapet innså jeg at det eneste jeg hadde fått med var fibre, hår og et hudflak. Jeg er tydeligvis innehaver av universets kjedeligste pute.

Enda godt labpartneren hadde tatt med seg den midden:

bilde10

Trodde det bodde sånne i hele senga mi og spiste på gamle hudflak. Det gjør det sikkert også, men de er tydeligvis ikke noen linselus.

Det var det. Håper dere ikke ble alt for skuffet, og ønsker dere alle en skikkelig fin juleferie! Det blir selvfølgelig mer blogging i 2016, så følg med.

Hodepute under mikroskopet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s